KookJij

tiropitakia

Een heerlijk tiropitakia recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Tapas
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Griekenland
Keuken: Balkan
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe tiropitakia te bereiden

In een kom mengen we de bloem,de bakpoeder en de yoghurt,en kneden dit tot een deeg.Dan gaat het voor ongeveer een 1/2 uur in de koelkast.In een anderen kom mengen we de fijngeprakte feta,de eieren en de oude kaas.Oven voorverwarmen op 220 graden.De bakplaat bekleden met bakpapier.Van het deeg,steeds stukkenafnemen en dit uitrollen,met behulp van een glas rondjes uit het deeg steken,een schepje vulling erop doen en dan dicht vouwen.De uiteinden aandrukken met een vork.Dan de flapjes op het bakblik leggen.Hierna de flapjes bestrijken met losgeklopt ei,en ze in de oven plaatsen.Als ze goudbruin zijn ,zijn ze klaar

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bobbeltje

bobbeltje zegt:
Veel succes ermee, Marijke
Fleur

Fleur zegt:
Dit recept zocht ik!!!Dit is ECHT lekker heb ik een keer op in Delphi in Griekenland!
Super!:D