Recept
« Terug naar recepten
tiropitakia
PT60M
tiropitakia
Een heerlijk tiropitakia recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Tapas
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Griekenland
Keuken:
Balkan
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe tiropitakia te bereiden
In een kom mengen we de bloem,de bakpoeder en de yoghurt,en kneden dit tot een deeg.Dan gaat het voor ongeveer een 1/2 uur in de koelkast.In een anderen kom mengen we de fijngeprakte feta,de eieren en de oude kaas.Oven voorverwarmen op 220 graden.De bakplaat bekleden met bakpapier.Van het deeg,steeds stukkenafnemen en dit uitrollen,met behulp van een glas rondjes uit het deeg steken,een schepje vulling erop doen en dan dicht vouwen.De uiteinden aandrukken met een vork.Dan de flapjes op het bakblik leggen.Hierna de flapjes bestrijken met losgeklopt ei,en ze in de oven plaatsen.Als ze goudbruin zijn ,zijn ze klaar
bobbeltje zegt: