Dit was het lievelingslunchgerecht van mijn kinderen.
Ik bereidde het ook vaak als ik onverwachts bezoek had of
zelfs als voorgerechtje.
Recept
« Terug naar recepten
Toast met peer, ham en kaas
PT10M
Toast met peer, ham en kaas
Dit was het lievelingslunchgerecht van mijn kinderen.
Ik bereidde het ook vaak als ik onverwachts bezoek had of
zelfs als voorgerechtje.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Ontbijt & Lunch - Warm
- > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
eigen kookknipselboek
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Toast met peer, ham en kaas te bereiden
De peren ZEER goed uit laten lekken.
De sneetjes brood kun je heel licht roosteren (vind ik lekkerder), maar dat hoeft niet.
De randjes kun je eraf snijden als je dat liever hebt.
Leg op elk sneetje brood een plakje ham (bijsnijden indien nodig).
Op de ham leg je een halve peer met de bolle kant naar boven. Hierop komt een plakje jonge kaas (bijsnijden indien nodig).
Smeer dan een likje tomatenketchup over het midden van de kaas.
Zet de sneetjes brood onder de grill of in een warme oven tot de kaas wat gesmolten is.
Vóór het serveren kun je desgewenst wat peterselie erover strooien.
De sneetjes brood kun je heel licht roosteren (vind ik lekkerder), maar dat hoeft niet.
De randjes kun je eraf snijden als je dat liever hebt.
Leg op elk sneetje brood een plakje ham (bijsnijden indien nodig).
Op de ham leg je een halve peer met de bolle kant naar boven. Hierop komt een plakje jonge kaas (bijsnijden indien nodig).
Smeer dan een likje tomatenketchup over het midden van de kaas.
Zet de sneetjes brood onder de grill of in een warme oven tot de kaas wat gesmolten is.
Vóór het serveren kun je desgewenst wat peterselie erover strooien.
Flavia Vasco de Sousa zegt:
Nu ik je reactie lees, herinner ik me dat ik dit lang niet gemaakt heb.
Altijd een succes. Ook lekker met cayennepeper zoals je zegt, of wat sambal of Curaçaose pika.
Met een laagje zuurkool is het ook heerlijk.
Groetjes,