DIEN OP :
We verdelen de rijst in voorverwarmde diepe borden en leggen de kip daarop. Geef de komkommer-koriandersalade erbij en top af met wat gefrituurde uitjes.
Recept
« Terug naar recepten
Tom Yam Rijst met Gele Curry Kip en Komkommer Sla
PT100M
Tom Yam Rijst met Gele Curry Kip en Komkommer Sla
Een heerlijk tom yam rijst met gele curry kip en komkommer sla recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
100 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Rijst
- > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
Kennissen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tom Yam Rijst met Gele Curry Kip en Komkommer Sla te bereiden
Tom Yam Rijst
"""""""""""""""""""""
1).Bak de uien en paprika tot de uien glazig zijn.
2).Voeg toe de knoflook en na 30 tellen de Tom Yam Pasta en fruit tot de aroma's loskomen. De limoen gaat er bij en doorroeren.
3).Voeg toe de groentes en bak die even op.
4).Nu de eieren er bij en even goed doorroeren.
5).Dan gaat de rijst er bij en we roeren goed door tot de rijst lekker warm is geworden.
6).Tenslotte roeren we de bosuitjes er snel door en zetten vervolgens de rijst apart en warm weg.
*****
Kip:
7).Wrijf de kip in met de inhoud van 1 zakje "Onoff!Spices" Gele Curry en leg weg een 30 tal minuutjes.
8).Kook intussen de kokosroom met het andere zakje Gele Curry op en breng op smaak met de Nam Pla en de suiker.
8).Leg de kip in de Kokosroom en laat dit - eenmaal aan de kook - rustig 30 minuten op een laag vuurtje gaar sudderen.
9).Laat de kip afkoelen in de kokosroom en maak eerst de komkommersalade klaar.
*****
Komkommersalade:
10).Meng alle ingredienten van de komkommer salade goed door elkaar en laat even staan.
*****
11).De inmiddels afgekoelde kip kwasten we luchtigjes in met wat rijstolie.
12).In een grillpan bruinen we kippendijen na aan alle kanten (Of op de BBQ of in de ovengrill).
"""""""""""""""""""""
1).Bak de uien en paprika tot de uien glazig zijn.
2).Voeg toe de knoflook en na 30 tellen de Tom Yam Pasta en fruit tot de aroma's loskomen. De limoen gaat er bij en doorroeren.
3).Voeg toe de groentes en bak die even op.
4).Nu de eieren er bij en even goed doorroeren.
5).Dan gaat de rijst er bij en we roeren goed door tot de rijst lekker warm is geworden.
6).Tenslotte roeren we de bosuitjes er snel door en zetten vervolgens de rijst apart en warm weg.
*****
Kip:
7).Wrijf de kip in met de inhoud van 1 zakje "Onoff!Spices" Gele Curry en leg weg een 30 tal minuutjes.
8).Kook intussen de kokosroom met het andere zakje Gele Curry op en breng op smaak met de Nam Pla en de suiker.
8).Leg de kip in de Kokosroom en laat dit - eenmaal aan de kook - rustig 30 minuten op een laag vuurtje gaar sudderen.
9).Laat de kip afkoelen in de kokosroom en maak eerst de komkommersalade klaar.
*****
Komkommersalade:
10).Meng alle ingredienten van de komkommer salade goed door elkaar en laat even staan.
*****
11).De inmiddels afgekoelde kip kwasten we luchtigjes in met wat rijstolie.
12).In een grillpan bruinen we kippendijen na aan alle kanten (Of op de BBQ of in de ovengrill).
Anna zegt: