Recept
« Terug naar recepten
Tomatensaus (voor bijv. een bolognesesaus)
PT15M
Tomatensaus (voor bijv. een bolognesesaus)
Een heerlijk tomatensaus (voor bijv. een bolognesesaus) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Renate Kemner
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tomatensaus (voor bijv. een bolognesesaus) te bereiden
Snijd de tomaten in stukken en haal het harde middelste deel eruit. Doe de tomaten in een pan met een klein scheutje water tegen het aanbranden. Doe zodra er een klein beetje moes is ontstaan de kruiden erbij naar naar smaak de zout en peper. Roer alles goed door en laat het verder tot moes koken. Voor een gladde saus kan alles gepureerd en gezeefd worden, maar dit is niet noodzakelijk. Mocht de tomatensaus niet genoeg zijn voor de rest van de saus, kan het altijd aangevuld worden met wat extra tomatenpuree.
Mijn kookverhaal (Renate Kemner)
Deze tomatensaus gebruik ik altijd door mijn bolognesesaus. Ik wissel wel eens af met de tomatensoorten en met de kruiden, maar ik vind deze combinatie (met Romatomaten) het lekkerst.