Recept
« Terug naar recepten
Tomatensla met koriander, krab en vinaigrette van rode paprika
PT10M
Tomatensla met koriander, krab en vinaigrette van rode paprika
Een heerlijk tomatensla met koriander, krab en vinaigrette van rode paprika recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Yunomi
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tomatensla met koriander, krab en vinaigrette van rode paprika te bereiden
Ontpit de tomaten en snij ze in schijfjes. Voeg de gehakte korianderblaadjes toe en werk af met zout, peper en een eetlepel olijfolie.
Verwarm de krab gedurende 1 minuut op een laag vuurtje in wat Solo. Kruid af met peper en voeg de room toe.
Was de rode paprika’s, snij ze in 4 stukken, ontpit ze en snij in kleine blokjes. Bak ze zo’n 2 minuten in een eetlepel olijfolie met zout, peper en de curry.
Mix de paprikablokjes nu met een beetje water en de azijn tot een vinaigrette met een staafmixer.
Dresseer de tomaten op de borden, met daarop het krabvlees. Werk af met de vinaigrette.
Als je met verse krab werkt, is het altijd leuk én lekker om de poten van de krab te gebruiken ter decoratie.
Verwarm de krab gedurende 1 minuut op een laag vuurtje in wat Solo. Kruid af met peper en voeg de room toe.
Was de rode paprika’s, snij ze in 4 stukken, ontpit ze en snij in kleine blokjes. Bak ze zo’n 2 minuten in een eetlepel olijfolie met zout, peper en de curry.
Mix de paprikablokjes nu met een beetje water en de azijn tot een vinaigrette met een staafmixer.
Dresseer de tomaten op de borden, met daarop het krabvlees. Werk af met de vinaigrette.
Als je met verse krab werkt, is het altijd leuk én lekker om de poten van de krab te gebruiken ter decoratie.