KookJij

Tomatensoep Hongkong

Een heerlijk tomatensoep hongkong recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 115 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vlees
  2. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: China
Keuken: Oosterse
Bron: Familie
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tomatensoep Hongkong te bereiden

1).Fruit de ui en knoflook aan in de rijstolie in de pan met dikke bodem.
2).Voeg de blokjes kip toe en bak die, tot ze aan alle zijden een kleurtje hebben gekregen.
3).Voeg dan toe de tomatenpuree en de bouillon en laat dat op een zacht vuurtje een uurtje trekken.
4).Haal het vlees uit de bouillon en zet apart weg in een kommetje.
5).Voeg dan toe aan de hete bouillon de jus de tomates uit het pak "Zontomaatje" en breng het vocht aan de kook.
6).Ondertussen in een klein kommetje de suiker, azijn, ketjap, sambal en gember goed mixen en aan de tomatensoep toevoegen met de 2 gekneusde stelen sereh. Laat dat even door koken.
7).Meng in een apart kommetje de 2 lepels maïzena met een scheut soep en voeg dat toe aan de soep in de pan.
8).De eiernoedels toevoegen en het geheel 20 minuten laten doorsudderen.
9).Verwijder de sereh.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Verdeel het kippevlees over de borden en schep daarover de tomatensoep.
Ik drink hierbij het liefste thee.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst