Ik serveer hier altijd geroosterde broodrepen bij;
voor 6 man:
-6 sneden brood naar keuze
-smeerboter
-Parmigiano reggiano (zakje poederkaas van zanetti).
Het brood aan 2 kanten goed insmeren met de smeerboter en ze dan met beide kanten in de poederkaas duwen zodat het brood ermee bedekt is.
Dan met een schaar er repen van knippen en onder de grill leggen tot ze goudbruin zijn.
Recept
« Terug naar recepten
Tomatensoep van romatomaten
PT45M
Tomatensoep van romatomaten
Een heerlijk tomatensoep van romatomaten recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
monique ottenbros
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
AH maar helemaal aangepast naar eigen smaak
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tomatensoep van romatomaten te bereiden
-Snij de tomaten in vieren en verwijder de harde stukjes.
-Snij de uien en wortel in kleine blokjes.
-Hak de knoflook fijn.
-Verhit wat olijfolie in de soeppan en bak de tomatenpuree 1 minuutje.
-Doe de gehakte knoflook erbij, roer even goed door en doe de ui en wortel erbij.
-Laat dit alles zacht bakken tot de ui zacht is.
-Doe de gezeefde tomaten erbij en vul de pan voor iets meer dan de helft met water.
-Breng aan de kook en voeg de bouillonblokjes toe samen met de tomaten en de tijm (van de takjes afgerist).
-Laat op middenhoog vuur koken tot de tomaten uit elkaar vallen.
-Intussen de spaghetti klein breken en in een ander pannetje gaar koken.
-Het gehakt kruiden met de Italiaanse kruiden en er balletjes van draaien.
-De balletjes gaar en bruin bakken en goed laten uitlekken.
-De soep pureren met de staafmixer.
-De spaghetti en balletjes erbij doen samen met het blik tomatenstukjes met sap.
-Goed doorwarmen, even proeven en afkruiden met Italiaanse kruiden, tijm en peper.
-Snij de uien en wortel in kleine blokjes.
-Hak de knoflook fijn.
-Verhit wat olijfolie in de soeppan en bak de tomatenpuree 1 minuutje.
-Doe de gehakte knoflook erbij, roer even goed door en doe de ui en wortel erbij.
-Laat dit alles zacht bakken tot de ui zacht is.
-Doe de gezeefde tomaten erbij en vul de pan voor iets meer dan de helft met water.
-Breng aan de kook en voeg de bouillonblokjes toe samen met de tomaten en de tijm (van de takjes afgerist).
-Laat op middenhoog vuur koken tot de tomaten uit elkaar vallen.
-Intussen de spaghetti klein breken en in een ander pannetje gaar koken.
-Het gehakt kruiden met de Italiaanse kruiden en er balletjes van draaien.
-De balletjes gaar en bruin bakken en goed laten uitlekken.
-De soep pureren met de staafmixer.
-De spaghetti en balletjes erbij doen samen met het blik tomatenstukjes met sap.
-Goed doorwarmen, even proeven en afkruiden met Italiaanse kruiden, tijm en peper.