Recept
« Terug naar recepten
Tomatensoep
PT90M
Tomatensoep
Een heerlijk tomatensoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jacko Cornelissen
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
- personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
eigen keuken
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tomatensoep te bereiden
Bieflappen in stukjes snijden en op zetten in 500 ml water laten trekken, 1 uur.
De ui snipperen en toevoegen aan de bouillon.
De tomaten klein snijden en koken in eigen vocht daarna door de zeefmolen. Voeg de tomatenpuree toe aan de bouillon. De tomaten toe voegen aan de bouillon.
Van de eieren bak je een omelet snijd deze in kleine reepjes.
Van het gehakt draai je balletjes.
Voeg de eireepjes, gehaktballetjes, de prei, een handje mihoen en de suiker toe aan de bouillon.
En laat het geheel even goed door koken.
De ui snipperen en toevoegen aan de bouillon.
De tomaten klein snijden en koken in eigen vocht daarna door de zeefmolen. Voeg de tomatenpuree toe aan de bouillon. De tomaten toe voegen aan de bouillon.
Van de eieren bak je een omelet snijd deze in kleine reepjes.
Van het gehakt draai je balletjes.
Voeg de eireepjes, gehaktballetjes, de prei, een handje mihoen en de suiker toe aan de bouillon.
En laat het geheel even goed door koken.