Recept
« Terug naar recepten
Rijstovenschotel met gehakt, prei en paprika , ui en feta.
PT45M
Rijstovenschotel met gehakt, prei en paprika , ui en feta.
Dit is een heerlijk dagelijks gerecht. Je kunt deze ovenschotel in de ochtend
helemaal voorbereiden en kort voordat je aan tafel gaat , schuif je de
schotel in de oven.
Deze ovenschotel is heerlijk met gehakt, maar kip of vegetarisch gehakt is
ook erg lekker.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rijstovenschotel met gehakt, prei en paprika , ui en feta. te bereiden
- Begin met het fijn snijden van het uitje, de prei en de paprika.
- Vervolgens breng je het gehakt op smaak met de gehaktkruiden.
- Giet een scheut olijfolie in een pan en voeg het gehakt toe.
- Bak het gehakt rul en voeg dan het uitje, de prei en de paprika toe, bak dit 5-10 minuten mee totdat de groenten wat zachter zijn.
- Meng ondertussen het ei met de room, gesnipperde peterselie en een snufje zout en peper.
- Verwarm ondertussen je oven voor op 200 graden.
- Voeg na 5 tot 10 minuten de gekookte rijst toe aan het gehakt. Roer dit goed door en laat het dan een paar minuten meebakken. Haal de pan daarna van het vuur en voeg ongeveer de helft van het ei/room mengsel toe en roer dit door. Schep vervolgens de inhoud van de pan in een ovenschaal en verdeel de rest van het ei/room mengsel over de ovenschaal. Als laatste verdeel je nog wat geraspte kaas over geheel en kan de rijstschotel de oven in voor ongeveer 20 minuten. Ongeveer 8 minuten voordat de ovenschotel klaar is, verdeel je nog wat kleine stukjes feta over de ovenschotel. Serveer de rijstschotel met nog wat verse peterselie, eet smakelijk!
Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)
Lekker en eenvoudig.