Recept
« Terug naar recepten
Tompouce van wentelteefjes en met vanille-ijs en kaneel
PT30M
Tompouce van wentelteefjes en met vanille-ijs en kaneel
Een heerlijk tompouce van wentelteefjes en met vanille-ijs en kaneel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
domy
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tompouce van wentelteefjes en met vanille-ijs en kaneel te bereiden
Laat 150 gram suiker in een steelpan karameliseren en blus af met de slagroom(pas op kan overkoken). Plaats de pan terug op laag vuur en laat de suiker oplossen. Bind het mengsel met een eetlepel curstard.
Doe de melk en de eieren in een kom en klop alles goed door elkaar.
Verhit boter in een koekenpan, wentel 2 sneetjes brood door het melkmengsel en bak de sneetjes in de boter bruin. Bak zo alle sneetjes brood en leg ze op een snijplank.
Bestrooi de plakjes met een mengsel van kaneel en suiker. Steek met een steker ronde plakjes uit.
Maak van de plakjes en een bol ijs een ‘tom pouce’, plaats op een bord en schep de saus rondom.
Doe de melk en de eieren in een kom en klop alles goed door elkaar.
Verhit boter in een koekenpan, wentel 2 sneetjes brood door het melkmengsel en bak de sneetjes in de boter bruin. Bak zo alle sneetjes brood en leg ze op een snijplank.
Bestrooi de plakjes met een mengsel van kaneel en suiker. Steek met een steker ronde plakjes uit.
Maak van de plakjes en een bol ijs een ‘tom pouce’, plaats op een bord en schep de saus rondom.