KookJij

Tongrolletjes gevuld met kreeftentartaar

Een heerlijk tongrolletjes gevuld met kreeftentartaar recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 55 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Onbekend
Bron: culinair net
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tongrolletjes gevuld met kreeftentartaar te bereiden

Zorg ervoor dat de ingrediënten voor de vulling koud zijn.

Maak hiervoor het kreeftenvlees in de keukenmachine fijn. Meng hier snel het eiwit en peper en zout en vervolgens de room door. Leg de tongfilets met de velzijde naar boven op een werkblad en bestrooi ze licht met peper en zout. Leg op iedere tongfilet een lepeltje kreeftenmassa en rol de tongfilets op. Steek de rolletjes met een cocktailprikker vast en bewaar ze tot verder bereiding in de koelkast. Snijd de onderkantjes van de asperges en snijd ze in de lengte met behulp van de dunschiller in repen.

Laat de tongrolletjes in hete visbouillon rustig garen in 10-15 minuten.

Kook de aspergetagliatelle beetgaar in kokend water met zout en breng de tagliatelle op smaak met peper, zout en de (ongesmolten) boter.

Klop voor de sabayon de eierdooier met de azijn en wijn au bain marie luchtig en gaar. Neem de kom van het vuur en klop er de gesmolten boter door. Breng de sabayon op smaak met peper en zout.

Leg de tongrolletjes en de aspergetagliatelle op de warme borden en schep de sabayon hieromheen. Garneer de borden met een takje dille en serveer het gerecht direct

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

hil

hil zegt:
Super lekker gerecht. Ik heb dit op 2e Kerstdag gemaakt. Het was een succes. Voor de vulling heb ik rivierkreeftjes gebruikt en dat ging prima.