Recept
« Terug naar recepten
Tonijncarpaccio met kappertjesdressing
PT45M
Tonijncarpaccio met kappertjesdressing
Een heerlijk tonijncarpaccio met kappertjesdressing recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
14 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
lescopains
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tonijncarpaccio met kappertjesdressing te bereiden
Bak het stuk tonijn rondom heel kort aan en smeer in met peper uit de molen, zeezout en een theelepel citroen rasp. Inpakken met vershoudfolie.
Vries het stukje tonijn stevig aan in de Blastchiller.
Blancheer de sperziebonen 10 minuten in de Rational. Gebruik de gaatjesbak.
Was en droog de rucola. Verwijder lange stelen.
Dressing. verwarm de olijfolie in een pan totdat de olie lauwwarm is. Voeg de goed gespoelde kappertjes en de citroenrasp toe. Laat een minuutje trekken maar zorg dat de olie niet te heet wordt. (De citroenrasp wordt bitter wanneer de olie te heet wordt)
Doe de olie in een schaaltje en laat verder afkoelen.
Voeg de dille toe en smaak af met peper uit de molen en zeezout.
Snijd met het zalmfileermes 14 plakken van de aangevroren tonijn. (De uiteinden vallen af)
Presentatie:
Leg 3 à 4 sperziebonen op een klein bordje en leg daar bovenop een toefje rucola.
Plaats daar bovenop een plakje tonijn.
Lepel wat dressing over dit geheel.
Vries het stukje tonijn stevig aan in de Blastchiller.
Blancheer de sperziebonen 10 minuten in de Rational. Gebruik de gaatjesbak.
Was en droog de rucola. Verwijder lange stelen.
Dressing. verwarm de olijfolie in een pan totdat de olie lauwwarm is. Voeg de goed gespoelde kappertjes en de citroenrasp toe. Laat een minuutje trekken maar zorg dat de olie niet te heet wordt. (De citroenrasp wordt bitter wanneer de olie te heet wordt)
Doe de olie in een schaaltje en laat verder afkoelen.
Voeg de dille toe en smaak af met peper uit de molen en zeezout.
Snijd met het zalmfileermes 14 plakken van de aangevroren tonijn. (De uiteinden vallen af)
Presentatie:
Leg 3 à 4 sperziebonen op een klein bordje en leg daar bovenop een toefje rucola.
Plaats daar bovenop een plakje tonijn.
Lepel wat dressing over dit geheel.