Recept
« Terug naar recepten
Torentje met vijgen en geitenkaas
PT40M
Torentje met vijgen en geitenkaas
Een heerlijk torentje met vijgen en geitenkaas recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
12
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Torentje met vijgen en geitenkaas te bereiden
1. Laat de vijgen 3 uur weken in water. Giet af, snij in stukjes. Breng de wijn aan de kook met de suiker. Voeg er de geraspte citroenschil en de vijgen aan toe. Laat 20 minuten sudderen tegen de kook aan.
2. Snij met een uitsteekvormpje 4 plakjes uit het pizzadeeg. Bestrijk ze lichtjes met olijfolie. Bak ze ongeveer 5 minuten om 200°C.
3. Snij de geitenkaas in 4 gelijke plakjes. Leg er eentje op elk plakje. Kruid met peper en zout. Besprenkel met een likje olijfolie en zet 3 minuten onder de hete grill.
4. Schep op elke portie een eetlepel vijgencompote. Zet nog 3 minuten in de oven, op 180°C.
5. Werk af met een stukje verse vijg en een pluk rucola, aangemaakt met wat olijfolie en balsamico.
2. Snij met een uitsteekvormpje 4 plakjes uit het pizzadeeg. Bestrijk ze lichtjes met olijfolie. Bak ze ongeveer 5 minuten om 200°C.
3. Snij de geitenkaas in 4 gelijke plakjes. Leg er eentje op elk plakje. Kruid met peper en zout. Besprenkel met een likje olijfolie en zet 3 minuten onder de hete grill.
4. Schep op elke portie een eetlepel vijgencompote. Zet nog 3 minuten in de oven, op 180°C.
5. Werk af met een stukje verse vijg en een pluk rucola, aangemaakt met wat olijfolie en balsamico.