Recept
« Terug naar recepten
Torta di nocci
PT80M
Torta di nocci
Een heerlijk torta di nocci recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
80 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
ah
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Torta di nocci te bereiden
Rooster het broodkruim in een droge koekenpan, laat het afkoelen. Rooster de walnoten kort in de koekenpan en laat ze afkoelen. Splits 4 eieren. Maal de walnoten fijn met 50 g suiker. Maal het broodkruim fijn met de kaneel, kruidnagel en citroenrasp. Mix 2 eieren met de eierdooiers en 150 g suiker schuimig. Spatel in gedeelten het walnotenmengsel erdoor en daarna het broodkruim. Verwarm de oven voor op 175 ºC. Klop in een vetvrije kom de eiwitten met een theelepel zout stijf, voeg er geleidelijk 50 g suiker aan toe. Spatel het eiwit door het walnotenmengsel, doe het in de ingevette springvorm en bak de taart in circa 50 minuten gaar. Neem na 35 minuten de taart uit de oven, strooi er 50 g suiker over en bak hem verder af in de oven. Laat de taart 15 minuten rusten. Verwijder de vorm en laat de taart afkoelen. Knip repen bakpapier uit en leg ze evenwijdig op de taart. Bestrooi de taart met poedersuiker en verwijder het papier; er is nu een streeppatroon ontstaan.