Ik heb een pot Grand'Italia basilico gebruikt van 400 gram. Je hebt de hele pot nodig.
Dit recept was voor 4 personen, maar er bleef maar een klein stukje over.
Het is met de tortilla's minder zwaar te eten dan met lasagnavellen.
Recept
« Terug naar recepten
Tortilla-ovenschotel in laagjes (zie opm)
PT100M
Tortilla-ovenschotel in laagjes (zie opm)
Een heerlijk tortilla-ovenschotel in laagjes (zie opm) recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
100 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
253 kCal energie
9 Gram vet
9 Gram vet
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Eat Well
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tortilla-ovenschotel in laagjes (zie opm) te bereiden
1. De oven op 190 a 200 gr. C
2. De kerstomaatjes wassen en op bakpapier in een bakblik/bakplaat leggen. Schuif het blik in de oven en laat de tomaatjes in 7 a 10 minuutjes wat openbarsten en hier en daar wat donker worden.Haal ze uit de oven tot gebruik. De oven uitzetten.
3. De olie verhitten in de koekenpan en hierin de uistukjes en de peperstukjes fruiten, 4 a 5 minuten tot ze zacht zijn.
4. Doe nou in de blender: kerstomaatjes + ui en pepermengsel + suiker + komijn + zout + blaadjes peterselie zonder steeltjes. Laat alles goed draaien tot een smeuiig geheel.
5, Spuit de ovenschaal in met kookspray.
6. Verdeel 3/4 deel van het kerstomaatmengsel uit de blender over de bodem van de ovenschaal. Met de bolle kant van een lepel of met een keukenkwastje goed verdelen over de bodem.
7. De tortillas doormidden snijden. Over het kerstomaatmengsel leg je nu 3 tortillahelften zo dat ze elkaar een beetje overlappen en het tomatenmengsel bedekt is. (als het nodig is de kantjes van de tortilla's bijsnijden)
8. Verdeel hierover 1/3 deel van de kipstukjes, en strooi er geraspte kaas naar smaak erover.
9. Met een lepel of mes nu de HELFT van de pasta uit het potje hier overheen verdelen.
10. Nu weer afdekken met 3 halve tortilla's.
11. Weer 1/3 deel van de kip op de tortilla's verdelen en geraspte kaas naar smaak. (ook wat kaas bewaren voor op het eind van de baktijd)
12. Nu de HELFT van het achtergehouden KERSTOMAATMENGSEL erover.
13. Nu weer bedekken met 3 tortillahelften, hierop het laatste kipstukjes en hierover het laatste kerstomaatmengsel.
14. Weer bedekken met 3 tortillahelften en de rest van de salsa uit het potje goed over de tortilla's verdelen.
15. De schotel afdekken met vershoudfolie en voor minstens 8 uur de koelkast in.
16. De oven op 185 gr. C.
17. De vershoudfolie verwijderen van de schotel en vervangen door aluminiumfolie. Schuif de schotel in de oven voor ong. 30 a 40 minuten.
18. Met een vork of satépen kun je voelen of de tortilla's zacht en gaar zijn.
19. Het aluminiumfolie verwijderen, kaas over het gerecht strooien en de schotel nog 8 a 10 minuten onbedekt in de oven laten tot de kaas gesmolten is.
20. Nog even laten rusten vóórdat je het aansnijdt.
2. De kerstomaatjes wassen en op bakpapier in een bakblik/bakplaat leggen. Schuif het blik in de oven en laat de tomaatjes in 7 a 10 minuutjes wat openbarsten en hier en daar wat donker worden.Haal ze uit de oven tot gebruik. De oven uitzetten.
3. De olie verhitten in de koekenpan en hierin de uistukjes en de peperstukjes fruiten, 4 a 5 minuten tot ze zacht zijn.
4. Doe nou in de blender: kerstomaatjes + ui en pepermengsel + suiker + komijn + zout + blaadjes peterselie zonder steeltjes. Laat alles goed draaien tot een smeuiig geheel.
5, Spuit de ovenschaal in met kookspray.
6. Verdeel 3/4 deel van het kerstomaatmengsel uit de blender over de bodem van de ovenschaal. Met de bolle kant van een lepel of met een keukenkwastje goed verdelen over de bodem.
7. De tortillas doormidden snijden. Over het kerstomaatmengsel leg je nu 3 tortillahelften zo dat ze elkaar een beetje overlappen en het tomatenmengsel bedekt is. (als het nodig is de kantjes van de tortilla's bijsnijden)
8. Verdeel hierover 1/3 deel van de kipstukjes, en strooi er geraspte kaas naar smaak erover.
9. Met een lepel of mes nu de HELFT van de pasta uit het potje hier overheen verdelen.
10. Nu weer afdekken met 3 halve tortilla's.
11. Weer 1/3 deel van de kip op de tortilla's verdelen en geraspte kaas naar smaak. (ook wat kaas bewaren voor op het eind van de baktijd)
12. Nu de HELFT van het achtergehouden KERSTOMAATMENGSEL erover.
13. Nu weer bedekken met 3 tortillahelften, hierop het laatste kipstukjes en hierover het laatste kerstomaatmengsel.
14. Weer bedekken met 3 tortillahelften en de rest van de salsa uit het potje goed over de tortilla's verdelen.
15. De schotel afdekken met vershoudfolie en voor minstens 8 uur de koelkast in.
16. De oven op 185 gr. C.
17. De vershoudfolie verwijderen van de schotel en vervangen door aluminiumfolie. Schuif de schotel in de oven voor ong. 30 a 40 minuten.
18. Met een vork of satépen kun je voelen of de tortilla's zacht en gaar zijn.
19. Het aluminiumfolie verwijderen, kaas over het gerecht strooien en de schotel nog 8 a 10 minuten onbedekt in de oven laten tot de kaas gesmolten is.
20. Nog even laten rusten vóórdat je het aansnijdt.
Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
flavia zegt:
Juist daarom.Ze moeten van die "plattelandsafbeeldingen" hebben.Heb ze als bekers,doosjes etc. Heel marktplaats struin ik ervoor af.Heb zelfs een sidetable voor aangeschaft.Ach, je hebt gekken en gekken. Fijne paasdagen.:);):p
prosciutto zegt:
flavia zegt:
prosciutto zegt:
Anna zegt:
Voor jullie ook een heel fijne PaasHaas!!
:D:D