Recept
« Terug naar recepten
Trifle
PT30M
Trifle
Een heerlijk trifle recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
ah
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Trifle te bereiden
Doe de cakeblokjes in een grote schaal. Schep de jam door de bosvruchten met vocht. Schep dit over de cake en sprenkel de sherry erover. Breng 250 ml slagroom aan de kook met de melk, 75 g suiker en het vanillestokje. Laat 5 min. trekken. Neem het vanillestokje eruit, schraap de zaadjes eruit en roer ze door het roommengsel. Mix de dooiers met 50 g suiker en de custardpoeder schuimig, voeg al roerend het roommengsel toe. Schenk alles terug in de pan en verwarm het geheel al roerend tot een dikke vla. Laat de vla afkoelen tot lauwwarm, roer regelmatig. Schenk hem over de cake en vruchten en strijk hem glad. Klop de rest van de slagroom stijf met 25 g suiker en strijk hem uit over de vla. Laat de trifle 3-4 uur opstijven in de koelkast. Laat hem vervolgens weer bijna op kamertemperatuur komen en strooi vlak voor het serveren de amandelen erover.