Recept
« Terug naar recepten
Tropische tiramisu
PT30M
Tropische tiramisu
Een heerlijk tropische tiramisu recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
ecureil
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tropische tiramisu te bereiden
Ananas uit laten lekken, sap opvangen.
8 schijven in hele kleine stukjes snijden en opnieuw goed uit laten lekken.
Scheid eidooiers en eiwitten.
Meng 1dl ananassap met de rum en schenk in een diep bord.
Bereidingswijze
Klop de eiwitten met de maïzena goed stijf.
Klop de eidooiers met 50 g suiker licht en schuimig. Klop vervolgens de mascarpone erdoor (lage mixerstand).
Spatel de witten door het mascarpone mengsel.
Doop de helft van de boudoirs in het sap, even laten intrekken, en leg ze op de bodem van de schaal. Verdeel de helft van de ananas stukjes erover en vervolgens de helft van de mascarpone-crème..
Herhaal deze drie lagen.
Afdekken en de koelkast in. Liefst enkele uren van te voren maken.
Rooster de kokos met de eetlepel suiker zachtjes lichtgekleurd in een tefalpan. Laat afkoelen op een bord.
Serveertips
Strooi vlak voor het serveren de kokos over de tiramisu en garneer met de resterende ananas.
Dit is een dag van te voren te maken, handig als je bezoek krijgt.
8 schijven in hele kleine stukjes snijden en opnieuw goed uit laten lekken.
Scheid eidooiers en eiwitten.
Meng 1dl ananassap met de rum en schenk in een diep bord.
Bereidingswijze
Klop de eiwitten met de maïzena goed stijf.
Klop de eidooiers met 50 g suiker licht en schuimig. Klop vervolgens de mascarpone erdoor (lage mixerstand).
Spatel de witten door het mascarpone mengsel.
Doop de helft van de boudoirs in het sap, even laten intrekken, en leg ze op de bodem van de schaal. Verdeel de helft van de ananas stukjes erover en vervolgens de helft van de mascarpone-crème..
Herhaal deze drie lagen.
Afdekken en de koelkast in. Liefst enkele uren van te voren maken.
Rooster de kokos met de eetlepel suiker zachtjes lichtgekleurd in een tefalpan. Laat afkoelen op een bord.
Serveertips
Strooi vlak voor het serveren de kokos over de tiramisu en garneer met de resterende ananas.
Dit is een dag van te voren te maken, handig als je bezoek krijgt.