KookJij

Tuinbonen met spekjes en sjalotjes

Ikzelf was geen liefhebber van tuinbonen totdat ik ze "dubbeldopte". Het is een heel werk om ze pellen maar de moeite waard. Dus zou ik zeggen probeer het en laat het weten wat je er van vindt.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tuinbonen met spekjes en sjalotjes te bereiden


  1. Dubbeldoppen is de tuinbonen uit de schil.
    De bonen 2 minuten blancheren, gelijk onder heel koud water afspoelen en af laten koelen. Nu kun je met een scherp mesje voorzichtig insnijden en het 2e velletje eraf halen zodat je mooie felgroene tuinbonen over houdt.
    Het is veel werk maar de smaak is echt lekkerder.

    Bereiding:

    Olie in de wokpan verwarmen (niet te heet)
    Sjalotjes fruiten met de knoflook dan de spekjes toevoegen en deze bakken.
    Tuinboontjes toevoegen met de provençaalse kruiden en deze mee bakken.
    Doe een deksel op de pan en laat alles ong. 5 minuten smoren.
    Voor je alles in een serveerschaal doet even zonder deksel omschudden en nog even bakken.

Mijn kookverhaal (Els Meeuwsen)

We hebben dit gegeten met een gekookte aardappel en een saucijs.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst