KookJij

Tulband

Een heerlijk tulband recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 2 min
Personen: 16 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Cake
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tulband te bereiden

Smelt de boter tot room en doe dit in een beslagkom. Voeg al roerend de suiker, vanillesuiker en de (geklopte) eieren toe. Nu beetje bij beetje het meel met af en toe wat melk toevoegen. Als laatste de rozijnen en wat druppeltjes citroensap er bij.

De vormen invetten en met meel bestuiven. De oven op 150º voor-
verwarmen. De tulbanden in het midden van de oven plaatsen. Na een ½ uur rijzen even kijken en op 200º ongeveer en ½ tot 1 uur bakken. Prik met een naald om te zien of ze gaar zijn. Serveren met roomboter en poedersuiker.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

astrid7

astrid7 zegt:
voor een tulband voor hoeveel personen is het opgegeven recept?Zijn de opgegeven ingredienten, voor 16 of voor 8 personen?
corry

corry zegt:
Is dit recept voor 2 tulbanden?

Er staat niets over in het recept namelijk.
Nu heb ik zeker te veel beslag.
igno

igno zegt:
Super lekker:p
sterre

sterre zegt:
Hoeveel citroensap
:?