Recept
« Terug naar recepten
Tulband
PT2M
Tulband
Een heerlijk tulband recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Dolf Schipper
Bereidingstijd:
2 min
Personen:
16 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
11
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tulband te bereiden
Smelt de boter tot room en doe dit in een beslagkom. Voeg al roerend de suiker, vanillesuiker en de (geklopte) eieren toe. Nu beetje bij beetje het meel met af en toe wat melk toevoegen. Als laatste de rozijnen en wat druppeltjes citroensap er bij.
De vormen invetten en met meel bestuiven. De oven op 150º voor-
verwarmen. De tulbanden in het midden van de oven plaatsen. Na een ½ uur rijzen even kijken en op 200º ongeveer en ½ tot 1 uur bakken. Prik met een naald om te zien of ze gaar zijn. Serveren met roomboter en poedersuiker.
De vormen invetten en met meel bestuiven. De oven op 150º voor-
verwarmen. De tulbanden in het midden van de oven plaatsen. Na een ½ uur rijzen even kijken en op 200º ongeveer en ½ tot 1 uur bakken. Prik met een naald om te zien of ze gaar zijn. Serveren met roomboter en poedersuiker.
astrid7 zegt: