Recept
« Terug naar recepten
Turkse yoghurt soufflés
PT45M
Turkse yoghurt soufflés
Een heerlijk turkse yoghurt soufflés recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Turkije
Keuken:
Balkan
Bron:
Life & Cooking
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Turkse yoghurt soufflés te bereiden
Verwarm de oven voor op 180 graden. Splits de eieren. Klop de dooiers met de suiker licht en luchtig. Mix de eiwitten stijf. Meng de yoghurt, rasp en sap van de citroen door het dooiermengsel. Schep de bloem erdoor en spatel tenslotte de eiwitten door het beslag. Schep het mengsel in ingevette vormpjes en bak ze 30 minuten. Zet de ovendeur iets open en laat de soufflés iets afkoelen. Rooster de pijnboompitten in de droge koekenpan lichtbruin. Bestrooi de yoghurtsoufflés met poedersuiker en pijnboompitten. Garneer met een topje munt. De soufflés gaan in de oven heel mooi rijzen, erna zullen ze iets inzakken.
temmerman emmy zegt: