KookJij

Turkse yoghurt soufflés

Een heerlijk turkse yoghurt soufflés recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Turkije
Keuken: Balkan
Bron: Life & Cooking
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Turkse yoghurt soufflés te bereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden. Splits de eieren. Klop de dooiers met de suiker licht en luchtig. Mix de eiwitten stijf. Meng de yoghurt, rasp en sap van de citroen door het dooiermengsel. Schep de bloem erdoor en spatel tenslotte de eiwitten door het beslag. Schep het mengsel in ingevette vormpjes en bak ze 30 minuten. Zet de ovendeur iets open en laat de soufflés iets afkoelen. Rooster de pijnboompitten in de droge koekenpan lichtbruin. Bestrooi de yoghurtsoufflés met poedersuiker en pijnboompitten. Garneer met een topje munt. De soufflés gaan in de oven heel mooi rijzen, erna zullen ze iets inzakken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

temmerman emmy

temmerman emmy zegt:
Dank voor dat souffle-recept. Is fantastisch.