Recept
« Terug naar recepten
Ui-mozzarellabakjes
PT45M
Ui-mozzarellabakjes
Een heerlijk ui-mozzarellabakjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hapjes - Warm
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
borrelhapjes
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ui-mozzarellabakjes te bereiden
Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot 4 vierkantjes van 7,5 centimeter.Snijd de randen netjes af en bewar de deegrestjes.Leg het deeg 30 minuten in de koelkast.Leg het deeg op een bakplaat.Bestrijk de randjes met een beetje water en gebruik de deegresten om opstaande randjes te maken.Snijd de rode ui in ringen,halveer de paprika en verwijder de zaadjes.Leg de ui en de paprika 15 minuten onder de hete grill,tot ze zwart zijn.Doe de halve paprika's in een plastic zak en laat ze 15 minuten zweten.Verwijder de schil van de afgekoelde paprika en snijd de paprika in reepjes.Leg stukjes aluminiumfolie in de vierkantjes deeg.Bak de deegbakjes 10 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden,verwijder de folie en bak nog eens 5 minuten.Verdeel de ui,de paprika,de tomaten en de kaas over de deegbakjes en bestrooi ze met de tijm.Bak ze nog eens 15 minuten tot het deeg goudbruin is.Leg ze op een warme schaal als u ze heet serveert,of laat ze op een rooster afkoelen.
peter zegt: