Recept
« Terug naar recepten
Uien Confituur
PT240M
Uien Confituur
Een heerlijk uien confituur recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
240 min
Personen:
4 - 6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Uien Confituur te bereiden
1).In de pan de olie verhitten en vervolgens daarin de uien aanfruiten gedurende 20 minuten.
2).Dan de bouillon er bij, de azijn en de suiker en al roerend en bodem en zijkanten schoonschrapend inkoken gedurende 30 - 45 minuten (kan nog wel langer duren).
3).Afmaken met zout en evt. azijn naar smaak en dan ijskoud laten worden.
*******************************
1).Kwast een gietijzeren pan in met olijfolie en verhit in diezelfde pan 3 eetlepels olijfolie.
2).Doe de gesneden uien in de pan met zout en peper naar smaak en roer dat goed door, zo dat alle uien omringd worden met een laagje olie en voorverwarmd worden.
3).Dan gaat de pan met deksel gesloten gedurende 60 minuten in de oven.
4).Haal de pan uit de oven en schraap met een houten lepel de bodem en zijkanten schoon. Zet het deksel ietsje scheef op de pan en laat dan nog een ± 100 minuten in de oven stoven tot de uien goudbruin zijn. Wel elk halfuur bodem en zijkanten schoonschrapen.
5).Wanneer de uien massa goudbruin is op een hakbord storten en met een keukenmes fijn hakken.
6).Uien gaan weer terug in de pan met de port, bouillon, azijn en thijm en dit wordt net zo lang ingekookt tot de meeste vloeistof is verdwenen en de massa wat lubbiger (jammiger) wordt.
7).Af laten koelen.
2).Dan de bouillon er bij, de azijn en de suiker en al roerend en bodem en zijkanten schoonschrapend inkoken gedurende 30 - 45 minuten (kan nog wel langer duren).
3).Afmaken met zout en evt. azijn naar smaak en dan ijskoud laten worden.
*******************************
1).Kwast een gietijzeren pan in met olijfolie en verhit in diezelfde pan 3 eetlepels olijfolie.
2).Doe de gesneden uien in de pan met zout en peper naar smaak en roer dat goed door, zo dat alle uien omringd worden met een laagje olie en voorverwarmd worden.
3).Dan gaat de pan met deksel gesloten gedurende 60 minuten in de oven.
4).Haal de pan uit de oven en schraap met een houten lepel de bodem en zijkanten schoon. Zet het deksel ietsje scheef op de pan en laat dan nog een ± 100 minuten in de oven stoven tot de uien goudbruin zijn. Wel elk halfuur bodem en zijkanten schoonschrapen.
5).Wanneer de uien massa goudbruin is op een hakbord storten en met een keukenmes fijn hakken.
6).Uien gaan weer terug in de pan met de port, bouillon, azijn en thijm en dit wordt net zo lang ingekookt tot de meeste vloeistof is verdwenen en de massa wat lubbiger (jammiger) wordt.
7).Af laten koelen.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Deze uien-confituren zijn lekker bij geroosterde en gegrillde vleessoorten en gevogelte. Past ook goed bij gegrillde zalm en diverse kaassoorten.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
deuxchapeaux zegt:
Beste Slaatje, Ik heb me laten vertellen dat je het 2 wk in de ijskast zou kunnen bewaren, nadat de pot open is gemaakt. Je moet er verder dan niet met vuile lepels en dergelijke in gaan poken natuurlijk. Wanneer de pot volgens alle regelen van de kunst is gevuld en gesloten, kun je het langer bewaren.
Jan A.
slaatje zegt:
slaatje zegt: