Recept
« Terug naar recepten
Valentijngebakjes
PT20M
Valentijngebakjes
Een heerlijk valentijngebakjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Valentijngebakjes te bereiden
Klop de slagroom met de suiker luchtig. Besprenkel de cakejes met rozenwater of rozenlikeur. Rasp met een scherp mes chocolade van de pure chocola. Bestrijk de bovenkant van de cakejes met wat slagroom en zet hier de ronde koekjes op vast. Bestrijk het geheel met slagroom en rol ze door de chocoladerasp. Stuif wat poedersuiker over de valentijnsgebakjes. Maak van de roze marsepein een rol met een dikte van 6 centimeter. Snijd de rol in stukjes. Een stukje per 2 roosjes. Snijd een stuk in 5 plakjes en leg deze elkaar iets overlappend naast elkaar. Druk de plakjes vast en rol het geheel voorzichtig op. Druk het midden in en snijd hier 2 roosjes van. Maak op dezelfde wijze de rest van de roosjes. Garneer de gebakjes met de marsepeinen roosjes.