Recept
« Terug naar recepten
Vanille-ijs
PT75M
Vanille-ijs
Een heerlijk vanille-ijs recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
75 min
Personen:
4-6 personen
Categorieën:
- > Taarten, gebak & ijs - ijs
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
32
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
ijs & co
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Vanille-ijs te bereiden
Snijd het vanillestokje met een scherp mes in de lengte doormidden.
Breng in een steelpan de melk met het vanillestokje op laag vuur tegen de kook, neem de pan van het vuur en laat hem 30 min. staan.
Neem dan het vanillestokje uit de melk, schraap het merg er met de punt van het mes uit en doe het terug in de melk.
Dat is het vanillezaad dat het ijs zijn specifieke, gespikkelde uiterlijk van echte vanille geeft.
Klop in een mengkom de eierdooiers met de suiker licht en luchtig.
Schenk de slagroom en koffieroom bij de melk in de pan en breng alles zachtjes tegen de kook.
Schenk de melk in een dun straaltje al kloppend bij het dooiermengsel.
Doe alles terug in de pan en verwarm het al roerend tot de vla is gebonden.
Je kunt de dikte controleren door een houten lepel in de vla te steken, de lepel eruit te halen en met je vinger over de bolle kant te strijken.
Als je vinger een schone streep achterlaat is het mengsel klaar.
Laat de vla afkoelen.
Gebruik de afgekoelde vla om ijs van te maken volgens de gebruiksaanwijzing van de ijsmachine
Breng in een steelpan de melk met het vanillestokje op laag vuur tegen de kook, neem de pan van het vuur en laat hem 30 min. staan.
Neem dan het vanillestokje uit de melk, schraap het merg er met de punt van het mes uit en doe het terug in de melk.
Dat is het vanillezaad dat het ijs zijn specifieke, gespikkelde uiterlijk van echte vanille geeft.
Klop in een mengkom de eierdooiers met de suiker licht en luchtig.
Schenk de slagroom en koffieroom bij de melk in de pan en breng alles zachtjes tegen de kook.
Schenk de melk in een dun straaltje al kloppend bij het dooiermengsel.
Doe alles terug in de pan en verwarm het al roerend tot de vla is gebonden.
Je kunt de dikte controleren door een houten lepel in de vla te steken, de lepel eruit te halen en met je vinger over de bolle kant te strijken.
Als je vinger een schone streep achterlaat is het mengsel klaar.
Laat de vla afkoelen.
Gebruik de afgekoelde vla om ijs van te maken volgens de gebruiksaanwijzing van de ijsmachine
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
onbekenddieee! :) zegt:
xxxxx de lekkerste onbekende!!! :D:p
bertal zegt:
Nou fijn dat het ijs goed gelukt is, bedankt voor de leuke reactie en jullie succes met het ijs maken, er staan er nog genoeg op mijn site.
succes:);)
m.v.g. Bert Allers