Recept
« Terug naar recepten
Vanillesaus
PT35M
Vanillesaus
Een heerlijk vanillesaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Vanillesaus te bereiden
Breng de melk met het opengenseden vanillestokje twegen de kook aan en laat het ongeveer 20 min. zachtjes trekken.
Klop de dooiers met de suiker en het custardpoeder in ongeveer 5 min. schuimig.
Neem het vanillestokje uit de melk, schraap de zaadjes er met een mesje uit en roer de zaadjes bij de melk.
Giet een deel van de hete vanillemelk in een dun straaltje al roerend bij het dooiermengsel en giet dit dan weer terug bij de melk in de pan.
Verwarm de melk al roerend, zodat deze mooi als een saus bindt. (niet koken) en zet de pan in een grote bak met ijskoud water.
Laat de saus onder regelmatig roeren afkoelen.
Zet de vanillesaus tot gebruik afgedekt koel weg.
Klop de dooiers met de suiker en het custardpoeder in ongeveer 5 min. schuimig.
Neem het vanillestokje uit de melk, schraap de zaadjes er met een mesje uit en roer de zaadjes bij de melk.
Giet een deel van de hete vanillemelk in een dun straaltje al roerend bij het dooiermengsel en giet dit dan weer terug bij de melk in de pan.
Verwarm de melk al roerend, zodat deze mooi als een saus bindt. (niet koken) en zet de pan in een grote bak met ijskoud water.
Laat de saus onder regelmatig roeren afkoelen.
Zet de vanillesaus tot gebruik afgedekt koel weg.