Recept
« Terug naar recepten
Vanillevla
PT45M
Vanillevla
Een heerlijk vanillevla recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
13
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Vanillevla te bereiden
Zet een pan die voor de helft is gevult met heet water op laag vuur.Doe de eidooiers met de suiker in een kom.Klop met de mixer tot het een luchtig mengsel is.Klop er met een garde in een dun straaltje de melk toe en de vanillesuiker door.Zer de kom op de pan met heet water.Blijf op laag vuur kloppen tot de vla begint te binden en de achterkant van een lepel bedekt.Neem de kom van de pan en blijf kloppen tot de vla is afgekoeld.Laat de helemaal koud worden.Leg een velletje vervrij papier op en
ZET HET 6 UUR IN DE KOELKAST ALVORENS TE SERVEREN.
ZET HET 6 UUR IN DE KOELKAST ALVORENS TE SERVEREN.
Kees zegt: