Een week geleden had ik pesto gemaakt van winterpostelein.
Deze was bijzonder goed geslaagd en het leek me lekker om dit erbij te doen.
Het recept van de pestoposto staat ook deze site.
Recept
« Terug naar recepten
Varkensfiletlapje met raapstelen en mozzarella
PT15M
Varkensfiletlapje met raapstelen en mozzarella
Een heerlijk varkensfiletlapje met raapstelen en mozzarella recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Gea Bruining
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
1 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
nav recept van Jumbo supermarkten
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Varkensfiletlapje met raapstelen en mozzarella te bereiden
Verwijder de worteltjes van de raapstelen en was ze. Laat goed drogen of doe dit in de slacentrifuge.
Verwarm in een wok olijfolie en bak 1 fijngesneden knoflookteen glazig.
Voeg de droge raapstelen erbij, doe het vuur wat hoger en hussel totdat ook de raapstelen glanzen en wat zachter zijn geworden. Dit duurt maar een minuutje of 2.
Leg dit mengsel op een bordje om af te koelen.
Pak je plak vlees en sla het plat. Ik vond dit een p:(:(;(:(werk en laat dit de volgende leuk door de slager doen.
Leg het afgekoelde groentemengsel op het vlees, leg daar de mozzarellaplakjes op en daarop weer de pestoposto.
Probeer de lap dicht te maken met cocktailprikkers.
Verwarm olijfolie in een pannetje en bak dit rondom bruin.
Laat even doorbakken en verwarm ondertussen olijfolie in de wok en roerbak de tweede gesneden knoflookteen samen met de stukjes paprika en een schepje pestoposto.
Drapeer het leuk op een bord en eet smakelijk!
Verwarm in een wok olijfolie en bak 1 fijngesneden knoflookteen glazig.
Voeg de droge raapstelen erbij, doe het vuur wat hoger en hussel totdat ook de raapstelen glanzen en wat zachter zijn geworden. Dit duurt maar een minuutje of 2.
Leg dit mengsel op een bordje om af te koelen.
Pak je plak vlees en sla het plat. Ik vond dit een p:(:(;(:(werk en laat dit de volgende leuk door de slager doen.
Leg het afgekoelde groentemengsel op het vlees, leg daar de mozzarellaplakjes op en daarop weer de pestoposto.
Probeer de lap dicht te maken met cocktailprikkers.
Verwarm olijfolie in een pannetje en bak dit rondom bruin.
Laat even doorbakken en verwarm ondertussen olijfolie in de wok en roerbak de tweede gesneden knoflookteen samen met de stukjes paprika en een schepje pestoposto.
Drapeer het leuk op een bord en eet smakelijk!
Mijn kookverhaal (Gea Bruining)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Flavia Vasco de Sousa zegt:
Dit zal ik zeker proberen, ook nooit raapstelen klaargemaakt.
Hoe heb je nou die lapjes platgeslagen? Tussen 2 vershoudfolies met een keukenhamertje gaat prima en snel. Doe ik vaak genoeg.
En winterpostelein? Moet ik ook eens doen.
Ik zal toch maar zo' 'n groentepakket aanvragen. Geert zag het helemaal zitten.
Gr.
Gea Bruining zegt: