Recept
« Terug naar recepten
Varkenshaas met Pekingsaus
PT90M
Varkenshaas met Pekingsaus
Varkenshaas met Pekingsaus is een traditioneel Chinees gerecht, dat niet alleen afkomstig is uit de keuken van Beijing. Het wordt overal in China gegeten. Het authentieke gerecht wordt bereid met de "yellow bean sauce", die nog al aan de zoute kant is en niet altijd even gemakkelijk verkrijgbaar. In plaats daarvan wordt meestal de hoisin saus gebruikt.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie uit Hongkong
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Varkenshaas met Pekingsaus te bereiden
- Roer de ingredienten voor de marinade tot een smeuig en homogeen papje en marineer daarin gedurende minstens 1 uur de stripjes varkenshaas.
- Snijd de lenteuien een paar maal overlangs doormidden en vervolgens in strips van 4 cm. De groene delen als een tapijtje leggen op de bodem van 4 bordjes. De witte stripjes voor later opzij leggen.
- Verhit 1 eetlepel rijstolie in de wok en bak daarin de stripjes varkenshaas tot ze wittig kleuren.
- Breng het vlees met het bakvocht over in een kom.
- Verhit de wok opnieuw, nu met 2 eetlepels rijstolie. Wanneer de olie bijna gaat dampen het vocht van het vlees in de wok afgieten en daarbij doen de roerbak toebehoren. Verhit dit tot de vloeistof flink gaat borrelen. Dan de stripjes varkenshaas daaraan toevoegen en dit geheel op hoog vuur 1 1/2 - 2 minuten al omscheppend roerbakken. Haal van het vuur af (en doe het vuur uit) en druppel bij de massa de sesamolie en hussel goed door elkaar.
- Verdeel het vlees over de bordjes en leg het op de lenteuitjes.
- Bestrooi het vlees met wat strips van het witte gedeelte van de lente uitjes.
- Geef er witte rijst bij en wat fijn gesneden paksoi en druppel daarover wat roerbak vocht.
- De rest van het roerbak-vocht over de rijst lepelen.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Serveer hierbij thee, bier of een niet al te droge witte wijn