Recept
« Terug naar recepten
Varkenshaasje uit de oven met ui en mosterdsaus
PT60M
Varkenshaasje uit de oven met ui en mosterdsaus
Weer eens heel iets anders dan het welbekende varkenshaasje met
champignonsaus. En het is heel simpel te maken want de oven helpt je.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Duitsland
Keuken:
Europese
Bron:
Chefkoch.de/Aangepast en in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd.
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Varkenshaasje uit de oven met ui en mosterdsaus te bereiden
- Snijd de varkenshaas in medaillons, kruid ze met peper en zout, omwikkel ze met spek en leg ze in een ovenschaal.
- Verwarm een scheutje braadboter en fruit hierin op een klein pitje de uienringen tot ze bijna zacht zijn (+/- 5 min.)
- Voeg een klein scheutje wijnazijn toe en blijf roeren tot het vocht verdampt is.
- Roer de crème fraîche erdoor en laat het nog 5 min. zachtjes sudderen.
- Breng de saus op smaak met peper, zout en mosterd.
- Verdeel het sausmengsel over het vlees en zet het +/- 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C.