Recept
« Terug naar recepten
Varkensoester met Artisjokken in de Oven Gegratineerd
PT30M
Varkensoester met Artisjokken in de Oven Gegratineerd
Varkensoester is een mooi stukje vlees van de achterkant van de bovenbil van het varken.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Familie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Varkensoester met Artisjokken in de Oven Gegratineerd te bereiden
- Doe in de blender de artisjokkenbodems,2 eetlepels olijfolie,azijn,kaas,peper,zout,crême fraiche en draai hiervan in de keukenmachine een homogene en gladde massa.
- Bak de varkensoesters aan beide zijden mooi bruin van buiten en mooi rose van binnen (tussen de 2 1/2 en 3 minuten aan elke zijde). in de roomboter en leg dan de oesters in een ovenschaal
- Bedek het vlees met de artisjokkenbodem-mix en zet de schaal vlak onder de gril gedurende 5 à 6 minuten.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Een rosé wijn of een lichte rode wijn doen het hierbij goed.