Gebruik in plaats van hamlappen een iets vettere vleessoort, zoals
schouderlappen, karbonade of speklapjes.
De marinade in dit recept kan ook gebruikt worden voor spareribs of
krabbetjes.
Recept
« Terug naar recepten
Varkensvlees in een Babi Pangang-marinade
PT45M
Varkensvlees in een Babi Pangang-marinade
Een typisch Oosterse manier van het bereiden van varkensvlees. Het vlees
moet wel minstens 2 uur marineren , dus op tijd beginnen met de
voorbereidingen. Lekker met witte of gele rijst en zoetzure groenten (atjar
tjampoer) , sperzieboontjes of een zoetzure komkommersalade.
https://www.smulweb.nl/recepten/1474783/Zoetzure-komkommersalademet-een-aziatisch-tintje
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Varkensvlees in een Babi Pangang-marinade te bereiden
- Maak de marinade door alle ingrediënten voor de marinade met een snufje zout en wat peper en 2 eetlepels olie door elkaar te roeren.
- Leg het vlees minstens 2 uur in deze marinade.
- Schep het vlees af en toe om.
- Haal na de marinadetijd het vlees uit de marinade laat goed uitlekken en dep lichtjes.
- Roer de tomatenpuree door de achtergebleven marinade.
- Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak het vlees snel steeds roerend gedurende 4 minuten om en om aan.
- Doe dan de marinade bij het vlees en temper de hittebron.
- Voeg bij gebruik van zeer mager vlees eventueel een scheutje water toe.
- Leg een deksel op de pan. Laat het vlees heel langzaam, gedurende een minuut of 30, gaar sudderen.