Gebruik in plaats van hamlappen een iets vettere vleessoort, zoals
schouderlappen karbonade of speklapjes.
De marinade in dit recept kan ook gebruikt worden voor spareribs of
krabbetjes.
Recept
« Terug naar recepten
Varkensvlees in een Babi Pangang-marinade
PT50M
Varkensvlees in een Babi Pangang-marinade
Een typisch Oosterse manier van het bereiden van varkensvlees. Het vlees
moet wel minstens 2 uur marineren , dus op tijd beginnen met de
voorbereidingen. Lekker met witte of gele rijst en zoetzure groenten (atjar
tjampoer) , sperzieboontjes of een zoetzure komkommersalade.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Varkensvlees in een Babi Pangang-marinade te bereiden
- Maak de marinade door alle ingrediënten voor de marinade met een snufje zout en wat peper en 2 eetlepels olie door elkaar te roeren.
- Leg het vlees minstens 2 uur in deze marinade.
- Schep het vlees af en toe om. Haal na de marinadetijd het vlees uit de marinade laat goed uitlekken en dep lichtjes.
- Roer de tomatenpuree door de achtergebleven marinade.
- Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak het vlees snel steeds roerend gedurende 4 minuten om en om aan.
- Doe dan de marinade bij het vlees en temper de hittebron. Voeg bij gebruik van zeer mager vlees eventueel een scheutje water toe.
- Leg een deksel op de pan. Laat het vlees heel langzaam, gedurende een minuut of 30, gaar sudderen.
Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Els Meeuwsen zegt:
Ik heb er nog wel laos en sereh aan toegevoegd in de marinade. Heerlijk!!!!!!!!
Groet Els
Lidy Berkx zegt: