Recept
« Terug naar recepten
Varkensvlees in Jasje en Zoetzure Saus (Ku Lu Yuk)
PT75M
Varkensvlees in Jasje en Zoetzure Saus (Ku Lu Yuk)
Een heerlijk varkensvlees in jasje en zoetzure saus (ku lu yuk) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
75 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Varkensvlees in Jasje en Zoetzure Saus (Ku Lu Yuk) te bereiden
VLEES:
1).Maak een beslag van 100 gram bloem, 1 ei, 150 cc kippenbouillon en peper en zout.
2).Doe de blokjes vlees er in en zorg dat alle blokjes ruim zijn omgeven met een "jasje" van het beslag.
3).Frituur de stukjes vlees met 5 - 6 blokjes tegelijk goud-bruin en gaar.
4).Houd ze warm in de oven.
SAUS I
5).Maak een mengsel van ketchup en de maizena en roer daar doorheen de rest.
6).Verhit de 4 eetlepels olie in een wok en doe daarin het maizena mengsel tot er een behoorlijke binding ontstaat.
7).Doe de saus over het warm gehouden vlees.
SAUS II:
5a).Maak een mengsel van de maizena en de tomatenketchup en roer daar doorheen de azijn, suiker, ketjap en sherry.
6a).Verhit de olie in een wok en fruit daarin aan de knoflook, lombok, gember, ananas en gemberbolletjes tot die zacht zijn geworden.
7a).Stort daarin het maizena mengsel tot een behoorlijke binding is ontstaan.
1).Maak een beslag van 100 gram bloem, 1 ei, 150 cc kippenbouillon en peper en zout.
2).Doe de blokjes vlees er in en zorg dat alle blokjes ruim zijn omgeven met een "jasje" van het beslag.
3).Frituur de stukjes vlees met 5 - 6 blokjes tegelijk goud-bruin en gaar.
4).Houd ze warm in de oven.
SAUS I
5).Maak een mengsel van ketchup en de maizena en roer daar doorheen de rest.
6).Verhit de 4 eetlepels olie in een wok en doe daarin het maizena mengsel tot er een behoorlijke binding ontstaat.
7).Doe de saus over het warm gehouden vlees.
SAUS II:
5a).Maak een mengsel van de maizena en de tomatenketchup en roer daar doorheen de azijn, suiker, ketjap en sherry.
6a).Verhit de olie in een wok en fruit daarin aan de knoflook, lombok, gember, ananas en gemberbolletjes tot die zacht zijn geworden.
7a).Stort daarin het maizena mengsel tot een behoorlijke binding is ontstaan.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
DIEN OP : Met witte rijst en strooi er flink wat gesnipperde lenteuitjes over.
wilma35 zegt: