KookJij

Vegetarische pizza

Een heerlijk vegetarische pizza recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Pizza's
Bevat per éénpersoons portie: 592 kCal energie
7,9 Gram vet
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Groot Kookboek: Smakelijk & Gezond
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Vegetarische pizza te bereiden

1. Doe de gist met de suiker in een grote kom en roer het water erdoor. Dek de kom af en laat 10 minuten op een warme plaats rusten of tot het mengsel luchtig is.
2. Zeef de bloem ine en grote kom en roer er het gistmengsel en de olie door. Mix alles tot een stevig beslag.
3. Breng het beslag over naar een met bloem bestrooid oppervlak. Kneed het beslag 5 minuten of tot het glad en elastisch is.
4. Doe het beslag terug in de kom en dek deze af. Laat ca. 45 minuten rusten op een warme plaats of tot het volume verdubbeld is. Breng het beslag over naar een licht met bloem bestrooid oppervlak en kneed het glad.
5. Rol het beslag groot genoeg uit om een pizzavorm van 20 cm te bekleden. Bestrijk het beslag met de tomatenpasta en garneer met de resterende ingrediënten, behalve het basilicum. Bak de pizza ca. 25 minuten in de matig hete oven (200-210 °C; stand 5) of tot de korst krokant is. Serveer de pizza met de basilicumblaadjes erover gestrooid.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Yvonne (rozenmeisje)

Yvonne (rozenmeisje) zegt:
Eet smakelijk! Wat voor project is dat? :)
annetrude

annetrude zegt:
lijkt me lkkr ik ga gebruiken voor project :)