Recept
« Terug naar recepten
Vegetarische pizza
PT20M
Vegetarische pizza
Een heerlijk vegetarische pizza recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Vegetarische pizza te bereiden
1. Doe de gist met de suiker in een grote kom en roer het water erdoor. Dek de kom af en laat 10 minuten op een warme plaats rusten of tot het mengsel luchtig is.
2. Zeef de bloem ine en grote kom en roer er het gistmengsel en de olie door. Mix alles tot een stevig beslag.
3. Breng het beslag over naar een met bloem bestrooid oppervlak. Kneed het beslag 5 minuten of tot het glad en elastisch is.
4. Doe het beslag terug in de kom en dek deze af. Laat ca. 45 minuten rusten op een warme plaats of tot het volume verdubbeld is. Breng het beslag over naar een licht met bloem bestrooid oppervlak en kneed het glad.
5. Rol het beslag groot genoeg uit om een pizzavorm van 20 cm te bekleden. Bestrijk het beslag met de tomatenpasta en garneer met de resterende ingrediënten, behalve het basilicum. Bak de pizza ca. 25 minuten in de matig hete oven (200-210 °C; stand 5) of tot de korst krokant is. Serveer de pizza met de basilicumblaadjes erover gestrooid.
2. Zeef de bloem ine en grote kom en roer er het gistmengsel en de olie door. Mix alles tot een stevig beslag.
3. Breng het beslag over naar een met bloem bestrooid oppervlak. Kneed het beslag 5 minuten of tot het glad en elastisch is.
4. Doe het beslag terug in de kom en dek deze af. Laat ca. 45 minuten rusten op een warme plaats of tot het volume verdubbeld is. Breng het beslag over naar een licht met bloem bestrooid oppervlak en kneed het glad.
5. Rol het beslag groot genoeg uit om een pizzavorm van 20 cm te bekleden. Bestrijk het beslag met de tomatenpasta en garneer met de resterende ingrediënten, behalve het basilicum. Bak de pizza ca. 25 minuten in de matig hete oven (200-210 °C; stand 5) of tot de korst krokant is. Serveer de pizza met de basilicumblaadjes erover gestrooid.
Yvonne (rozenmeisje) zegt: