KookJij

Venkel-linzenschotel

Een heerlijk venkel-linzenschotel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vegetarisch
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Venkel-linzenschotel te bereiden

Doe in een ruime magnetronschaal de venkel, de rode ui, het venkelzaad, de bouillonpoeder en het water. Meng alles goed door elkaar en maak de groenten in circa 15 minuten gaar en zacht in de magnetron op vol vermogen.
Roer er de linzen en het venkelgroen door en verwarm het geheel nog 10 minuten door.
Serveer bij het gerecht tomatensalade op smaak gebracht met magere kruidenkwark (roer wat citroensap, gehakte bladpeterselie en fijgeknipte bieslook door magere kwark).

Mijn kookverhaal (Gerrie van Rossum)

Als je geen linzen in de diepvries kunt vinden, laat een blikje of potje uitlekken en warm dan nog 5 minuten door.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst