Recept
« Terug naar recepten
Venkel-linzenschotel
PT30M
Venkel-linzenschotel
Een heerlijk venkel-linzenschotel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Gerrie van Rossum
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Venkel-linzenschotel te bereiden
Doe in een ruime magnetronschaal de venkel, de rode ui, het venkelzaad, de bouillonpoeder en het water. Meng alles goed door elkaar en maak de groenten in circa 15 minuten gaar en zacht in de magnetron op vol vermogen.
Roer er de linzen en het venkelgroen door en verwarm het geheel nog 10 minuten door.
Serveer bij het gerecht tomatensalade op smaak gebracht met magere kruidenkwark (roer wat citroensap, gehakte bladpeterselie en fijgeknipte bieslook door magere kwark).
Roer er de linzen en het venkelgroen door en verwarm het geheel nog 10 minuten door.
Serveer bij het gerecht tomatensalade op smaak gebracht met magere kruidenkwark (roer wat citroensap, gehakte bladpeterselie en fijgeknipte bieslook door magere kwark).
Mijn kookverhaal (Gerrie van Rossum)
Als je geen linzen in de diepvries kunt vinden, laat een blikje of potje uitlekken en warm dan nog 5 minuten door.