Recept
« Terug naar recepten
Venkel - seldersoep
PT40M
Venkel - seldersoep
Een heerlijk venkel - seldersoep recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Maxime Lachi
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Venkel - seldersoep te bereiden
Was de prei en de venkel, schil de knolselder en snijd vervolgens alles in blokjes.
Verwarm de boter in een pan en fruit er de groenten in. Zorg ervoor dat de groenten hun kleur behouden.
Voeg het water en het bouillonblokje toe. Breng op smaak met peper en zout.
Laat 30 minuten koken op een zacht vuurtje. Mix de soep. Voeg de room toe en breng de soep indien nodig nog op smaak met extra kruiding.
Dien de soep warm op vergezeld van broodkorstjes
Verwarm de boter in een pan en fruit er de groenten in. Zorg ervoor dat de groenten hun kleur behouden.
Voeg het water en het bouillonblokje toe. Breng op smaak met peper en zout.
Laat 30 minuten koken op een zacht vuurtje. Mix de soep. Voeg de room toe en breng de soep indien nodig nog op smaak met extra kruiding.
Dien de soep warm op vergezeld van broodkorstjes