Klik op de foto om te vergroten. Daar de kleuren van venkel en ananas niet veel verschillen, zie je ook niet veel kleur op de foto.
Deze salade heb ik geproefd op een braderie. Je kreeg het recept mee. Vandaag heb ik het zelf bereid.
Hoeveelheid kerrie en kurkuma werd aangegeven als : 1 strooibeweging, ik heb iets meer van gebruikt.
Recept
« Terug naar recepten
Venkelsalade met ananas
PT10M
Venkelsalade met ananas
Een heerlijk venkelsalade met ananas recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
4/5 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
- > BBQ & Grillen - Bijgerechten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
folder van Gezond in Bedrijf. Culinair adviseur/chefkok D.M. Koole
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Venkelsalade met ananas te bereiden
In de koekenpan de olie verhitten en hierin kurkuma, kerrie en gember zachtjes fruiten ong. 1 minuut.
Het vuur uitzetten.
Voeg dan toe aan het kruidenmengsel : limoensap + kokos + honing + ananas + venkel.
Roer alles goed door elkaar en doe dan over in een schaal.
De pistache of pijnboompitten in een droge koekenpan snel roosteren en over de venkelsalade strooien.
Het vuur uitzetten.
Voeg dan toe aan het kruidenmengsel : limoensap + kokos + honing + ananas + venkel.
Roer alles goed door elkaar en doe dan over in een schaal.
De pistache of pijnboompitten in een droge koekenpan snel roosteren en over de venkelsalade strooien.