KookJij

Venkelsalade met ananas

Een heerlijk venkelsalade met ananas recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 4/5 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: folder van Gezond in Bedrijf. Culinair adviseur/chefkok D.M. Koole
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Venkelsalade met ananas te bereiden

In de koekenpan de olie verhitten en hierin kurkuma, kerrie en gember zachtjes fruiten ong. 1 minuut.
Het vuur uitzetten.
Voeg dan toe aan het kruidenmengsel : limoensap + kokos + honing + ananas + venkel.
Roer alles goed door elkaar en doe dan over in een schaal.
De pistache of pijnboompitten in een droge koekenpan snel roosteren en over de venkelsalade strooien.

Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)

Klik op de foto om te vergroten. Daar de kleuren van venkel en ananas niet veel verschillen, zie je ook niet veel kleur op de foto.
Deze salade heb ik geproefd op een braderie. Je kreeg het recept mee. Vandaag heb ik het zelf bereid.
Hoeveelheid kerrie en kurkuma werd aangegeven als : 1 strooibeweging, ik heb iets meer van gebruikt.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst