Recept
« Terug naar recepten
Venkelsoep met gegrilde portobello
PT100M
Venkelsoep met gegrilde portobello
Een heerlijk venkelsoep met gegrilde portobello recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
100 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
allerhande
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Venkelsoep met gegrilde portobello te bereiden
Roer in een kom 4 eetlepels olijfolie met de azijn,de helft van de knoflook en een 1/2 eetlepel italiaanse kruiden tot een marinade.Snijd de portobello`s in dunne plakken en schep ze door de marinade,Laat ze tenminste 1 uur staan en zet ze tot gebruik afgedekt in de koelkast.Snijd de venkelknollen in kleine blokjes en hak het groen fijn.verwarm 2 eetlepels olie in een grote soeppan en fruit de venkel met de rest van de knoflook op laag vuur in 8 minuten glazig.Schep de rijst en de rest van de italiaanse kruiden door de venkel en bak deze 1 minuut mee tot de rijstkorrels glanzen.Voeg de bouillon en het venkelgroen toe en kook het geheel in 20 minuten zachtjes gaar.Pureer de soep met de staafmixer tot een gladde soep.verwarm de grillpan en roosterde plakken portobello(in gedeelten) in 3 minuten bruin.Schep de soep in diepe borden en leg een stapeltje portobelloblokjes in het midden.Druppel wat truffelolie in de soep en breng op smaak met zout en vers gemalen peper.
A.van Houwelingen zegt: