Recept
« Terug naar recepten
Scholfilet met een Mediterraans tintje
PT30M
Scholfilet met een Mediterraans tintje
Voor een dineetje met een Mediterraans tintje zocht ik een recept voor mijn
te bakken scholfilet. Ik kwam op Internet iets tegen wat ik naar mijn eigen
smaak heb aangepast.
TIP: Ook lekker om te variëren met kabeljauw, heek of andere witvis.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Mediterrane
Bron:
van Internet, aangepast, in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Scholfilet met een Mediterraans tintje te bereiden
- Strooi naar believen peper en zout over de vis en wentel hem door de bloem, waar de Italiaanse kruiden doorheen gemengd zijn.
- Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak hierin de filets om en om snel aan.
- Schep ze uit de pan en leg ze in een ovenschaal in een voorverwarmde oven (150 graden).
- Bak in dezelfde pan de tomatenblokjes, knoflook, olijven en de kappertjes op een hoog vuur ongeveer 3 tot 5 minuutjes. Schep alles goed doorelkaar.
- Schep op elke scholfilet een paar schepjes van deze massa. Je kunt het direct serveren of nog even in de oven warm houden. (Oven kan dan uit of op warmhoudfunctie).