Recept
« Terug naar recepten
Venkelsoep met ham
PT25M
Venkelsoep met ham
Een heerlijk venkelsoep met ham recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Liske Stienen
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Mijn moeder
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Venkelsoep met ham te bereiden
Snijd de venkelknollen in repen. Bewaar enkele kleine reepjes voor garnering.
Zet ze op met 1 liter bouillon of water met bouillontabletten.
Snijd de ham in reepjes.
Laat de venkel 15 min. zachtjes koken met deksel.
Zet er dan de staafmixer in en maak fijn.
Doe er dan de ham in, de achtergebleven reepjes venkel en het venkelgroen.
Maak af met room en evt. ouzo of pastis.
Zet ze op met 1 liter bouillon of water met bouillontabletten.
Snijd de ham in reepjes.
Laat de venkel 15 min. zachtjes koken met deksel.
Zet er dan de staafmixer in en maak fijn.
Doe er dan de ham in, de achtergebleven reepjes venkel en het venkelgroen.
Maak af met room en evt. ouzo of pastis.
Mijn kookverhaal (Liske Stienen)
Deze soep maakte mijn moeder vroeger al ooit, toen niemand nog van venkel had gehoord. Lekker!
Liske zegt: