Recept
« Terug naar recepten
Verdronken perziken
PT30M
Verdronken perziken
Een heerlijk verdronken perziken recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
spar
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Verdronken perziken te bereiden
Halveer de perziken en verwijder de pitten. Breng de wijn samen met het sinaasappelsap, de kruidnagel en kaneel aan de kook en laat hierin de perzikhelften 2 minuten zachtjes koken. Voeg de likeur toe en laat het geheel afkoelen.
Klop in de tussentijd de slagroom met de vanillesuiker stijf. Verdeel de perzikhelften over diepe borden en zet ze koud tot gebruik.
Laat de siroop op een niet te hoog vuur inkoken tot deze licht stroperig is. Neem de kruiden uit de pan giet de nog warme siroop over de perzikhelften.
Garneer de perziken met munttopjes en serveer het eventueel met roomijs (Hertog).
Klop in de tussentijd de slagroom met de vanillesuiker stijf. Verdeel de perzikhelften over diepe borden en zet ze koud tot gebruik.
Laat de siroop op een niet te hoog vuur inkoken tot deze licht stroperig is. Neem de kruiden uit de pan giet de nog warme siroop over de perzikhelften.
Garneer de perziken met munttopjes en serveer het eventueel met roomijs (Hertog).