Zorg ervoor dat de kipfilet niet te lang bakt want dan wordt het droog.
Goed voor te bereiden als je eters krijgt. Lekker met rösti en sla.
Recept
« Terug naar recepten
Geschnetzeltes van kip
PT15M
Geschnetzeltes van kip
Dunne plakjes kipfilet met champignons in een wittewijn-roomsaus. Een variatie op het Zwitserse gerecht Geschnetzeltes Zürcher Art van kalfsvlees.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Zwitserland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Geschnetzeltes van kip te bereiden
- Snij de kipfilet in hele dunne plakjes. Ui pellen en snipperen. Champignons
schoonmaken en in plakjes snijden. - Boter verhitten in een grote koekenpan en reepjes kipfilet hierin beetje voor beetje op hoge warmtebron snel rondom bruin bakken. Uit de pan halen en opzij zetten.
- In het overgebleven vet de uisnippers glazig bakken. Verkruimelde bouillontablet eraan toevoegen. Bestuiven met gezeefde bloem en al roerend meebakken. Afblussen met witte wijn. Even meekoken. Room erdoor roeren en nog even doorkoken tot saus bindt.
- Champignons in andere pan bruinbakken in wat boter.
- Kipfilet en champignons door de saus mengen.
- Op smaak maken met zout, peper en wat paprikapoeder.