Recept
« Terug naar recepten
Verse vijg met ijs en sausje van port
PT60M
Verse vijg met ijs en sausje van port
Een heerlijk verse vijg met ijs en sausje van port recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Camilla Uitermark
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Verse vijg met ijs en sausje van port te bereiden
Was de vijgen en droog ze af. Doe de port samen met het water en de suiker in een kookpan. Voeg er ook de vijgen bij en breng het geheel aan de kook. Haal zodra het kookpunt bereikt is de pan van het vuur en laat de vijgen afkoelen. Schep de afgekoelde vijgen uit de pan
Laat het port-water-suikermengsel inkoken tot stroop.
Snij vlak voor het opdienen de vijgen in tweeën Schep op elke helft een bolletje vanille-ijs. Geef er de warme portstroop bij.
Laat het port-water-suikermengsel inkoken tot stroop.
Snij vlak voor het opdienen de vijgen in tweeën Schep op elke helft een bolletje vanille-ijs. Geef er de warme portstroop bij.