Recept
« Terug naar recepten
Videetje van kip met zachte curry.
PT40M
Videetje van kip met zachte curry.
Een heerlijk videetje van kip met zachte curry. recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
vleesrecepten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Videetje van kip met zachte curry. te bereiden
Pel de tomaat, verwijder de pitjes, houd de restjes apart en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Maak de champignons schoon, houd de restjes apart en snijd de champignons fijn.
Zet de kippenbouten in koud water op het vuur.
Voeg de restjes van de champignons en tomaat toe, de fijngesneden sjalot, peper, zout en tijm.
Laat de kippenbouten zachtjes garen.
Maak kleine balletjes van het gehakt en pocheer deze apart.
Dit kookvocht mag weg.
Haal het vlees van de kippenbouten en zeef de bouillon.
Zet de bouillon op een hoog vuur en laat inkoken tot 1/3 liter.
Bind met roux, voeg de room toe en breng op smaak met peper, zout en kerriepoeder.
Stoof de champignons in boter en kruid ze met peper en zout.
Meng het kippenvlees, de vleesballetjes en champignons onder de saus en laat even opkoken.
Verwarm de videetjes in de oven en verdeel de vulling erover.
Garneer met kervel en tomatenblokjes.
Voor de zoetekauwen: voeg appeltjes en ananas toe.
Maak de champignons schoon, houd de restjes apart en snijd de champignons fijn.
Zet de kippenbouten in koud water op het vuur.
Voeg de restjes van de champignons en tomaat toe, de fijngesneden sjalot, peper, zout en tijm.
Laat de kippenbouten zachtjes garen.
Maak kleine balletjes van het gehakt en pocheer deze apart.
Dit kookvocht mag weg.
Haal het vlees van de kippenbouten en zeef de bouillon.
Zet de bouillon op een hoog vuur en laat inkoken tot 1/3 liter.
Bind met roux, voeg de room toe en breng op smaak met peper, zout en kerriepoeder.
Stoof de champignons in boter en kruid ze met peper en zout.
Meng het kippenvlees, de vleesballetjes en champignons onder de saus en laat even opkoken.
Verwarm de videetjes in de oven en verdeel de vulling erover.
Garneer met kervel en tomatenblokjes.
Voor de zoetekauwen: voeg appeltjes en ananas toe.