Recept
« Terug naar recepten
Vijgen met sinaasappelcréme en rozijnen
PT30M
Vijgen met sinaasappelcréme en rozijnen
Een heerlijk vijgen met sinaasappelcréme en rozijnen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Vijgen met sinaasappelcréme en rozijnen te bereiden
Laat de rozijnen 1 uur in de port weken of tot ze zijn opgezwollen.
Meng in een steelpannetje de custardpoeder en melk, voeg de suiker toe en roer op een laag vuur tot de suiker is opgelost.
Zet het vuur hoger en blijf roeren tot de custard kookt en dik wordt.
Haal de pan meteen van het vuur, schenk de custard in en kom en bedek die met plasticfolie.
Lat hem afkoelen.
Klop de koude custard in de mengkom van een mixer met de verse ricotta en de fromage frais glad.
Voeg net voor het serveren de sinaasappelschil,de kaneel en het sinaasappelsap aan het rozijnenmengsel toe, doe het mengsel over in een pannetje en verwarm het op een laag vuur 2-3 min.
Leg het deksel op de pan en houd warm.
Snijd de vijgen vanaf de bovenkant in vieren; snijd ze slechts voor 2/3 in.
Doe ze in bakjes of in een grote schaal.
Schep 2 volle lepels sinaasappelcréme in het midden van elke vijg, garneer ze af met 1 el warm rozijnenmengsel en serveer ze meteen.
Meng in een steelpannetje de custardpoeder en melk, voeg de suiker toe en roer op een laag vuur tot de suiker is opgelost.
Zet het vuur hoger en blijf roeren tot de custard kookt en dik wordt.
Haal de pan meteen van het vuur, schenk de custard in en kom en bedek die met plasticfolie.
Lat hem afkoelen.
Klop de koude custard in de mengkom van een mixer met de verse ricotta en de fromage frais glad.
Voeg net voor het serveren de sinaasappelschil,de kaneel en het sinaasappelsap aan het rozijnenmengsel toe, doe het mengsel over in een pannetje en verwarm het op een laag vuur 2-3 min.
Leg het deksel op de pan en houd warm.
Snijd de vijgen vanaf de bovenkant in vieren; snijd ze slechts voor 2/3 in.
Doe ze in bakjes of in een grote schaal.
Schep 2 volle lepels sinaasappelcréme in het midden van elke vijg, garneer ze af met 1 el warm rozijnenmengsel en serveer ze meteen.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Jet zegt:
Inderdaad, goed lezen Bert. Een beetje vervelende opmerking.
Dan moet je vermelden suiker naar smaak toevoegen. En hoe kun je sinaasappelcreme verkrijgen als je de sap al bij de rozijnen gedaan hebt!
Overigens was het lekker.
Jet
Jet
bertal zegt:
Gelukkig heeft het gesmaakt en daar gaat het toch om.
En een beetje eigen inzicht mag ook
succes met het koken. :);).m.v.g. Bert Allers
p.s.
bedankt voor het compliment van de receptuur.