Recept
« Terug naar recepten
Vijgenjam met citroenschilletjes
PT30M
Vijgenjam met citroenschilletjes
Een heerlijk vijgenjam met citroenschilletjes recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
nvt personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Susan Loomis.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Vijgenjam met citroenschilletjes te bereiden
Was de vijgen, schil het overgrote deel van de vijgen. Laat bij een paar vijgen een deel van de schil zitten voor de kleur.Snij de vijgen in stukjes. Was de citroenen. Snij het kapje van beide uiteinen en snij de citroenen dan in de lengte in vieren en vervolgens in heel dunne driehoekjes. Verwijder de pitjes.
Bereidingswijze
Roer de vijgen, suiker, water en citroenstukjes door elkaar in een grote pan met zware bodem en breng dit op een matig vuur aan de kook. Laat de jam ? 25 minuten sudderen tot het sap een beetje dik begint te worden. Het lijkt dan nog dun, maar wordt dikker als het afkoelt. Haal de pan van het vuur en doe de jam in schone potjes. Zet de potjes even 5 minuten op hun kop.
Serveertips
Heerlijk in de joghurt (vooral de dikke Turkse of Griekse joghurt) en op een lekker vers broodje of beschuit
Bereidingswijze
Roer de vijgen, suiker, water en citroenstukjes door elkaar in een grote pan met zware bodem en breng dit op een matig vuur aan de kook. Laat de jam ? 25 minuten sudderen tot het sap een beetje dik begint te worden. Het lijkt dan nog dun, maar wordt dikker als het afkoelt. Haal de pan van het vuur en doe de jam in schone potjes. Zet de potjes even 5 minuten op hun kop.
Serveertips
Heerlijk in de joghurt (vooral de dikke Turkse of Griekse joghurt) en op een lekker vers broodje of beschuit
hannie zegt: