De eigengemaakte pasta blijft ongeveer een week goed in de koelkast.
Hoe scherper de pepers hoe scherper natuurlijk je vindaloosaus is.
Recept
« Terug naar recepten
Vindaloo saus
PT20M
Vindaloo saus
Een heerlijk vindaloo saus recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
nvt personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
India
Keuken:
Oosterse
Bron:
Neshiem (Curaçao)
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Vindaloo saus te bereiden
1. De gedroogde pepers in warm water laten weken tot ze zacht zijn. Goed uit laten lekken en droogdeppen.
2. In een droge koekenpan bakken: korianderzaad + komijnzaad + mosterdzaad + fenegriekzaad + peperkorrels tot het geheel geurig is.
3. In de blender fijnmalen de uitgelekte rode pepers + alle geroosterde kruiden + kurkuma + suiker.
4. Roer dan de witte azijn erdoor en goed mengen.
5. Doe alles over in een goed schoongemaakt jampotje.
2. In een droge koekenpan bakken: korianderzaad + komijnzaad + mosterdzaad + fenegriekzaad + peperkorrels tot het geheel geurig is.
3. In de blender fijnmalen de uitgelekte rode pepers + alle geroosterde kruiden + kurkuma + suiker.
4. Roer dan de witte azijn erdoor en goed mengen.
5. Doe alles over in een goed schoongemaakt jampotje.
Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
fabita zegt:
Ik denk niet dat je fenegriek bij AH kunt kopen, wel in de toko.
Het geheel is wel pittig en sterk van smaak. Gr.:p:p:p;)
mia7 zegt:
Dit maakt mij heel nieuwsgierig! Dus, maken deze lekkere saus. Dank je wel Flavia :):p:p:p:p
mia7 zegt:
En als de fenegriek niet verkrijgbaar is, dan neem ik de volgende stap, de mosterdzaadjes. Houden wij ook wel van :):)