KookJij

Vis in sinaasappelsaus

Een heerlijk vis in sinaasappelsaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Vis in sinaasappelsaus te bereiden

Snijd de lenteuitjes in ringetjes,
de ene sinaasappel uitpersen, de ander in (dunne) partjes snijden
Fruit de lente-uitjes in wat margarine, voeg eerst de sambal en kaneel toe en dan de bouillon, het sinaasappelsap en de partjes sinaasappel (houdt drie partjes apart). Breng zachtjes aan de kook. Laat 10 minuten zachtjes tegen de kook aan tot de smaken tot hun recht komen. Haal de partjes sinaasappel eruit en voeg de vis toe. Laat nog 10 minuutjes de vis zachtjes gaar worden in de saus. Leg dan de vis en saus op een schotel. Leg de achtergehouden partjes sinaasappel in waaiervorm op de rand.
Serveer er witte rijst en sperziebonen bij.

Mijn kookverhaal (Yvonne Quadflieg Walravens)

Ergens gelezen en naar eigen smaak aangepast.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

sophia

sophia zegt:
Mijn mond is vol water, ik ben, weer, bezig : smullen!
lilith

lilith zegt:
Lijkt me HEERLIJK, Yvonne! Ik ga het in 't weekend maken! Dank. :p