Recept
« Terug naar recepten
Viscurry uit Thailand
PT45M
Viscurry uit Thailand
Een curry is een mengsel van vele kruiden en specerijen. Je zou kunnen zeggen dat elk huishouden z'n eigen curry heeft : scherpe, milde, zoete, zoutere, zuurdere, enz. enz
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Viscurry uit Thailand te bereiden
- Alle ingredienten voor de curry in de kom van keukenblender doen en hiervan met 3 eetlepels rijstolie een homogene pasta draaien.
- Verhit 2 overgebleven eetlepels rijstolie in een pan met dikke bodem en fruit daarin aan de helft van de currypasta tot die flink gaat geuren. Giet dan de kokosmelk en de Nam Pla er bij en laat 10 minuten zachtjes koken. Proef en beoordeel of de curry sterk genoeg naar de zin is.
- Zo niet, fruit dan een gedeelte (of de hele rest) van de overgebleven currypasta, zoals hierboven omschreven en voeg dat toe aan de reeds bestaande currysaus.
- Doe de witvis er bij en laat nog eens 10 minuten doorkoken op een middelmatig vuur.
- Geef er kokosrijst bij. (zie aldaar)
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
We drinken hierbij jasmijnthee, koud bier of een witte wijn met een zoetje.