Recept
« Terug naar recepten
Gehaktcurry met een Thais tintje
PT30M
Gehaktcurry met een Thais tintje
Geen echt authentiek Thais recept maar zelf met "Thaise" ingrediënten dus "Thais" gemaakt. Erg makkelijk en snel en bovendien een heerlijk gerecht.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wokken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gehaktcurry met een Thais tintje te bereiden
- Pel de knoflook en hak deze fijn, verwijder de pitjes uit de
- peper en snijd deze fijn, pel de ui en snijd die in halve ringen, snijd de paprika in reepjes en de
- shiitakes in vieren.
- Verwarm een beetje olie in een wok en fruit hierin de knoflook en de peper, voeg de rode currypasta toe en fruit dit samen 1 minuut.
- Voeg dan eerst het gehakt en daarna de kokosmelk toe en laat dit samen nog 8 minuten samen sudderen.
- Voeg de paprika, shiitakes, uien, limoensap, Nam Pla en de suiker toe en laat dit nog ongeveer een kwartiertje samen zachtjes sudderen.
- Voeg net voor het einde de fijngehakte lente ui en koriander toe. Je kunt dit ook gebruiken om mee te garneren.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Serveren met rijst of noedels.